Testversie

Hier bieden we gratis testversies aan van verschillende fabrikanten. De testversies worden gebruikt om het bereik van de betreffende software in de praktijk te controleren en de functies te testen. Gebruik de filters om de juiste software te vinden.

Wat biedt een proefversie je?

Je kunt gratiseen proefversie van de software downloaden zodat jekunt uitproberen of een software de functies biedt die je wilt voordatje hetkoopt. De proefversie biedt meestal alle functies van de volledige versie, maar alleen voor een bepaalde periode. In de meeste gevallen vraagt de software je om het na 30 dagen te kopen. Als je de software niet koopt, kun je het programma niet blijven gebruiken. Vooral voordat je hele dure softwareproducten koopt, moet je eerst een proefversie downloaden om het uit te proberen, zodat je zeker weet dat je het juiste product krijgt voor jouw behoeften.

Wat is het verschil tussen een proefversie en freeware?

Terwijl een proefversie een versie van het programma is voor potentiële klanten om uit te proberen, die na een bepaalde periode niet meer gratis gebruikt kan worden, is freeware software die je gratis kunt downloaden en gebruiken. In de meeste gevallen zijn de functies van freeware programma’s minder uitgebreid dan die van betaalde software of is de bediening minder handig. Toch is er in veel gevallen nuttige freeware die voor veel gebruikers interessant is zolang er maar lage eisen aan een programma worden gesteld.

Wat is open source software?

Naast freeware bestaat er ook open source software. Terwijl een freeware programma gewoon gratis software is, is bij open source software de programmering van de software – dus hoe het gebouwd is – ook vrij beschikbaar. In het geval van open source programma’s heeft elke goed geïnformeerde gebruiker de mogelijkheid om het programma aan te passen aan zijn of haar eigen eisen.

Ben je geïnteresseerd in onze onderwerpen?

Gebruikt u e-mail?

Ontvang ons nieuws in je inbox!

Datenschutz