Productiever werken op kantoor - met spraakherkenning van de volgende generatie

Sneller en nauwkeuriger dan ooit Nuance Dragon Professional Individual 15

Met zijn spraakherkenningsengine van de volgende generatie breidt Dragon Professional Individual 15 de mogelijkheden van spraakherkenning uit. Dragon herkent dictaat met extreme nauwkeurigheid en gebruikt deep learning en een aanpassingstechniek om zich continu aan te passen aan uw stem en veranderende omgevingsomstandigheden – zelfs tijdens het dicteren.

 • Tot 99% nauwkeurigheid
  • Een nieuwe engine zorgt voor optimale herkenning, zelfs van sprekers met accenten of bij achtergrondlawaai (kantoortuinen).
  • Hoogste herkenningsnauwkeurigheid vanaf het begin, geen spraaktraining nodig.
 • Persoonlijke, spraakgestuurde gebruikerservaring
  • Hoogste herkenningsnauwkeurigheid vanaf het begin, geen spraaktraining nodig
  • Aan jou aangepast: Dragon onthoudt woorden en zinnen die u vaak gebruikt
  • Nog betere herkenningsnauwkeurigheid met optionele aanvullende training of analyse van bestaande documenten en e-mails.
 • Snelle reactietijden
  • Spreek op normale snelheid. Uw woorden worden onmiddellijk op het scherm weergegeven.
  • U ziet het dictaat meteen en kunt het direct nakijken.
  • Geen idee gaat meer verloren, Dragon legt uw ideeën en gedachten direct vast, net zo snel als u spreekt.

Spreek in plaats van te typen, overal waar normaal het toetsenbord wordt gebruikt Nuance Dragon Professional Individual 15

Dragon neemt belemmeringen voor productiviteit en creativiteit weg door u tegen uw computer te laten praten. Het zet je gesproken woorden om in tekst of voert ze uit als spraakopdrachten. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over typen en spelfouten. Schakel naadloos tussen de typ- en dicteermodus, afhankelijk van de taak en de invoermodus van je voorkeur. Met Dragon kun je niet alleen tot drie keer sneller dicteren dan typen, je kunt je stem ook gebruiken om tekst te markeren, wijzigingen aan te brengen en opmaak toe te passen. Markeer de tekst en pas opmaak toe: Vet, onderstrepen, hoofdletters en meer – allemaal door gewoon te spreken. Dankzij de SmartFormat-regels onthoudt Dragon uw opmaakvoorkeuren voor afkortingen, datums, telefoonnummers en meer. Dit betekent dat je het niet elke keer hoeft te corrigeren. Dragon biedt betrouwbare spraakbediening en geavanceerde dicteerfuncties (volledige tekstcontrole) voor volledig spraakgestuurde bewerking in veel populaire toepassingen. Documenten maken en pc-bewerkingen uitvoeren gaat in recordtijd.

Aangepaste termen en vocabulaires maken

Dragon Professional Individual leert afkortingen, eigennamen en andere uitdrukkingen en technische termen die u gebruikt tijdens het dicteren en schrijft ze precies zoals u wilt. U kunt ook uw eigen woordenlijsten importeren en exporteren.

Gebruik zelfgemaakte spraakopdrachten voor veelgebruikte uitdrukkingen en afbeeldingen

In Dragon Professional Individual kunt u eenvoudig uw eigen spraakopdrachten maken. Met deze functie kunt u bijvoorbeeld een standaard antwoord, e-mailhandtekeningen, logo’s, formuliersjablonen of tekstmodules en meer invoegen via een eenvoudige gesproken opdracht. De tijdsbesparing is enorm.

Audio-opnamen omzetten naar tekst Nuance Dragon Professional Individual 15

Dragon Professional Individual ondersteunt dicteren met door Nuance gecertificeerde digitale dicteerapparaten en smartphones. Later, op de pc, zet Dragon de audiobestanden automatisch om in tekst. De geavanceerde spraakherkenningsengine zorgt voor een nog betere herkenning, waardoor er minder nabewerking nodig is. Transcriptie voor je stem is in een handomdraai opgezet dankzij een eenvoudige setup. Het akoestische en spraakmodel past zich automatisch aan de huidige gebruiker aan. Hierdoor hoef je de software niet te trainen. U kunt Dragon ook het dictaat van een andere individuele spreker laten transcriberen vanuit vooraf opgenomen audiobestanden of podcasts. Dragon hoeft ook niet getraind te worden voor anderstaligen*; het doet de transcriptie direct en zeer nauwkeurig. Misschien vindt u het prettig om uw gedachten via dictaat in een audioapparaat te noteren of werkt u met de mobiele app Dragon Anywhere en laat u uw notities later uitschrijven. Met Dragon Professional Individual kun je werken op de manier die bij jou past. Zo bent u ook onderweg optimaal productief. * Voor transcriptie van opnames door andere sprekers is mogelijk een extra licentie per spreker vereist.

Synchronisatie met de afzonderlijke mobiele app Dragon Anywhere

Dragon Anywhere is een optionele cloud-app waarmee je continu kunt dicteren en documenten van elke lengte kunt maken en bewerken door te spreken – allemaal direct op je mobiele iOS- of Android-apparaat. De app past zich aan uw stem en terminologie aan, zodat u onderweg kunt dicteren of wijzigingen kunt aanbrengen, formatteren of navigeren – met uw eigen termen en opdrachten. Zo kunt u uw documenten delen en zelfgedicteerde woorden en opdrachten synchroniseren met Dragon Professional Individual en profiteren van naadloze productiviteit – waar u ook bent in het veld. Uw dictaat is direct als tekst voor u beschikbaar. Dit betekent dat u minder tijd kwijt bent aan administratieve taken en dat uw resultaat verbetert.

Kan ook worden gebruikt op apparaten met aanraakbediening

Dragon is geoptimaliseerd voor moderne apparaten met aanraakschermen, zodat u nu nog productiever kunt werken met deze apparaten. Of het nu gaat om een geavanceerde pc of een mobiel apparaat, Dragon past zich aan de invoermethode van uw voorkeur aan – toetsenbord of scherm.

Comfortabele spraakgestuurde pc-bediening en -bediening

Start toepassingen, selecteer menuopdrachten, druk op toetsen, schakel tussen vensters, surf op het web, maak en verzend e-mails en nog veel meer – allemaal door te spreken. Dragon Professional Individual biedt u maximale flexibiliteit:

 • Je kunt het echt volledig handsfree bedienen.
 • Ervaar een bijzonder ergonomische en comfortabele manier van werken achter de computer.
 • Zorg voor uw lichaam door spanning en stress te verminderen.
 • Gebruik uw stem om opdrachten te dicteren en uit te voeren.

Eenvoudig proeflezen door natuurlijk klinkende spraaksynthese of audioweergave

Met de spraakuitvoerfunctie van Dragon kun je tekst hardop horen voorlezen met een natuurlijk klinkende stem. Dit vereenvoudigt proeflezen en maakt productiviteit op een geheel nieuw niveau mogelijk. Met Dragon Professional Individual kun je ook je eigen dictaat afspelen terwijl de tekst op het scherm wordt gemarkeerd.

Breed scala aan microfoonopties voor nog meer vrijheid en flexibiliteit Nuance Dragon Professional Individual 15

Aangesloten microfoons worden automatisch gedetecteerd door Dragon Professional Individual en weergegeven in een handige keuzelijst. Met Dragon is het zelfs mogelijk om verschillende soorten audioapparaten in één en hetzelfde gebruikersprofiel te gebruiken. Dit betekent dat u uw persoonlijke instellingen voor herkenningsnauwkeurigheid en opmaak kunt gebruiken met verschillende microfoons. Dit kan een USB-microfoon thuis zijn, een draadloze microfoon op kantoor en de ingebouwde laptopmicrofoon onderweg. De volgende opties worden ondersteund:

 • Microfoons ingebouwd in nieuwere laptops: u kunt documenten en spraakopdrachten rechtstreeks in uw laptop dicteren, zonder een extra headset.
 • Draadloze Bluetooth-microfoon: gebruik een door Nuance gecertificeerde Bluetooth-headsetmicrofoon die ook eersteklas draadloze prestaties en maximale bewegingsvrijheid biedt tijdens het dicteren.
 • Andere door Nuance gecertificeerde microfoons: ga voor meer informatie naar support.nuance.com/compatibility.

Barrières doorbreken en ergonomisch werken Nuance Dragon Professional Individual 15

Met Dragon Professional Individual kunnen individuele gebruikers met beperkte of geen toegang tot toetsenbord en muis barrièrevrij werken. Daarnaast voorkomt de software RSI-klachten door een comfortabel en ergonomisch alternatief te bieden voor toetsenbord en muis.

Gemakkelijk aan de slag, gemakkelijk te gebruiken Nuance Dragon Professional Individual 15

Nuance Dragon Professional Individual 15 maakt het eenvoudig om aan de slag te gaan met spraakherkenning en maakt efficiënt en productief gebruik na zeer korte tijd mogelijk. Dit geldt ook voor het vertrouwd raken met de geavanceerde functies, die uw productiviteit nog verder verhogen. Nuance Dragon Professional Individual 15 maakt het u gemakkelijk om uw productiviteitspotentieel te ontplooien en snel het maximale uit de software te halen. Het geeft u tips en wijst u op bijzonder praktische functies. De voordelen van Dragon:

 • Handige zelfstudies zorgen vanaf het begin voor maximale efficiëntie.
 • Dankzij het intuïtieve ontwerp zijn alle functies eenvoudig toegankelijk en neemt de productiviteit merkbaar toe.
 • Dragon geeft contextgestuurde instructies op basis van hoe u de software gebruikt. Hierdoor haalt u echt alles uit Dragon en werkt u efficiënter dan ooit tevoren.

Hier kun je de volledige versie kopen als download of als doosvariant: Nuance Dragon Professional v15 Nuance Dragon Home 15 Nuance Dragon NaturallySpeaking 13

Kopafbeelding: © WrightStudio, stock.adobe.com