Instructies: Microsoft Office installeren in 5 stappen

Geen enkele andere kantoorsoftware is zo succesvol als de Microsoft Office reeks. Voor velen is Microsoft Word het centrale programma in de serie en voor de meeste mensen het tekstbewerkingsprogramma bij uitstek. De andere programma’s in het Office-softwarepakket, zoals Microsoft Excelhet e-mailprogramma Outlook en PowerPoint zijn populair bij veel gebruikers. Zonder Outlook en Excel werkt er in veel kantoren niets en bijna elke leerling of student heeft vroeg of laat PowerPoint nodig voor een presentatie. Microsoft heeft de trend herkend dat veel gebruikers meer dan één eindapparaat gebruiken, maar wel toegang willen hebben tot al hun programma’s op hetzelfde moment. Daarom heeft de softwaregigant uit de VS het Microsoft 365-pakket ontwikkeld, dat voorheen Office 365 heette. In tegenstelling tot Microsoft Office 2019 of zijn voorgangers, is deze versie een abonnementsmodel dat altijd up-to-date wordt gehouden en op meerdere apparaten kan worden gebruikt.

Welke versies van Microsoft 365 zijn beschikbaar?

Welke versies van Microsoft 365 zijn er?

Office 365 installeren op een pc is eenvoudig, maar een beetje verwarrend vanwege het abonnementsmodel. Allereerst moet je een Office 365 pakket kiezen. Microsoft heeft twee verschillende pakketten samengesteld voor de verschillende behoeften van gebruikers. Er is ook de Microsoft Home & Student 2019, die beschikbaar is als een klassieke eenmalige aankoop. De Microsoft 365-pakketten zijn verkrijgbaar als Microsoft 365 Persoonlijk en als Microsoft 365 Familie. Beide pakketten bevatten Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access en Publisher. Het Single-abonnement is alleen geschikt voor één gebruiker en biedt 1 TB aan cloudvolume. Het Family-pakket kan door maximaal zes gebruikers worden gebruikt en biedt toegang tot 6 TB cloudopslag.

Installeer Microsoft 365 in vijf stappen – zo werkt het:

Eerst moet je inloggen met je Microsoft-account, daarna kun je aan de slag. Microsoft 365 wordt alleen als download aangeboden. Dit betekent dat je geen cd of dvd als back-upmedium hebt.

  1. Op de website http://www.office.com/signin kun je inloggen met het Microsoft 365 account waarmee je het product hebt gekocht. Als je je hier nog nooit eerder hebt geregistreerd, moet je een nieuw account aanmaken. Vervolgens word je doorgestuurd naar een pagina waar je de productsleutel invoert die je hebt ontvangen bij de aankoop van het product.
  2. Zodra je succesvol bent ingelogd, vind je het vak „Office installeren.“ bovenaan de pagina Klik op deze knop om Microsoft 365 te downloaden en te installeren.
  3. Daarvoor moet je op de website selecteren of je het programma voor pc, Mac of een mobiel apparaat (zoals smartphone of tablet) wilt installeren.
  4. Als het installatiemenu niet automatisch opent, kun je beginnen door te dubbelklikken op het installatiebestand.

5. Zodra je hebt bevestigd dat het installatieprogramma wijzigingen aan het apparaat mag aanbrengen, wordt het programma geïnstalleerd en kun je het gebruiken.

Hoe verwijder je Microsoft 365?

Om Microsoft 365 te verwijderen, kun je een overeenkomstig hulpprogramma van Microsoft downloaden Een hulpprogramma downloadendat voor de deïnstallatie zorgt. Anders kun je het programma ook handmatig verwijderen. Op Windows 10 is dit bijvoorbeeld mogelijk via de systeeminstellingen.

Kopafbeelding: © dennizn, stock.adobe.com