Office voor Mac: macOS Catalina - welke versie van Office wordt ondersteund?

Voor de release van macOS 10.15 belooft Microsoft volledige compatibiliteit met Office. Tegelijkertijd eindigt de ondersteuning voor macOS 10.12, oude Office-apps draaien niet meer.

Microsoft bereidt Office voor op macOS 10.15 Catalina

Microsoft bereidt gebruikers en beheerders voor op veranderingen in Office voor Mac-ondersteuning. Office 2019 en Office 365 moeten „volledige compatibiliteit“ bieden met de nieuwe versie van het besturingssysteem op tijd voor de openbare releasedag van macOS 10.15 Catalina in de herfst, belooft het softwarebedrijf. De Office-suite kan al worden gebruikt met de Catalina-bèta als ten minste build 16.26 wordt gebruikt met Office 2019- of Office 365-toepassingen, volgens Microsofts Office Deployment Insiders-videokanaal. Office 2016 draait vanaf build 16.16.11 onder macOS 10.15. Het bedrijf vraagt ontwikkelaars om feedback te geven bij problemen in de interactie met Word, Excel, PowerPoint & Co. Vanwege de toekomstige verplichte Apple-notificatie van ondertekende apps die buiten de App Store zijn verkregen, kunnen er nog steeds foutmeldingen optreden bij het installeren van Office-apps in macOS 10.15, merkt een medewerker van de softwarefabrikant op. Ze willen dit gladstrijken tegen de tijd van de algemene Catalina-release in de herfst, voegt hij eraan toe.

Met de release van macOS 10.15 stopt Microsoft tegelijkertijd de ondersteuning voor macOS 10.12 Sierra, Office 2019 en Office 365 vereisen dan minimaal macOS 10.13 High Sierra. Microsoft kondigde vorig jaar al aan dat Office alleen de drie meest recente macOS-versies zou ondersteunen. Bestaande installaties van de Office-apps zouden onder macOS 10.12 gebruikt kunnen blijven worden, maar ontvangen dan geen updates meer.

Office 2016 voor Mac blijft echter vrijgesteld: Vanwege de oudere codebase moet deze versie ongewijzigd ondersteund worden op macOS vanaf versie 10.15 terug naar OS X 10.10 Yosemite. Office 2016 als geheel staat echter op de rand van uitsterven: volgens Microsoft zal deze versie vanaf oktober 2020 verouderd zijn, wanneer er geen updates meer worden geleverd.

Het zal niet mogelijk zijn om Office voor Mac 2011 te blijven gebruiken in combinatie met macOS 10.15, merkt de fabrikant op: Omdat Apple’s aankomende besturingssysteem geen 32-bits software meer draait, kunnen de oude Office-programma’s ook niet meer geopend worden. Microsoft heeft de ondersteuning voor Office 2011 anderhalf jaar geleden al stopgezet.

Kopafbeelding: © PixieMe, stock.adobe.com