Videobewerking gemakkelijk gemaakt - de beste programma's voor videobewerking

Dankzij moderne technologieën is vakkundige videobewerking mogelijk, zelfs voor niet-professionals. Eenvoudige videobewerkingsprogramma’s gaan nu veel verder dan alleen trimmen. De vele functies maken uitgebreide bewerking mogelijk. Op deze manier kan iedereen van zijn privévideo’s echte blikvangers maken om te delen op sociale mediakanalen of om waardevolle herinneringen te creëren voor zijn privévideocollectie. Maar wat zijn de beste videobewerkingsprogramma’s voor beginners en wat zijn de pc-vereisten?

Vakkundige videobewerking maakt van je film een Oscar-kandidaat!

Om een Oscarwaardige film te maken, heb je geen dure professionele programma’s nodig . Meteenvoudige videobewerkingsprogramma’s kan iedereen zijn creativiteit de vrije loop laten om echte kunstwerken te maken . Als je eenmaal aan de slag gaat met videobewerking, ontdek je al snel de bijna onbeperkte mogelijkheden. Geavanceerde video-effecten zoals filters, afbeeldingen of overgangen zijn nu in veel goedkope videobewerkingsprogramma ’s te vinden. Op deze manier kunnen privévideo’s vakkundig worden omgetoverd tot ware Oscarkandidaten. Video’s bestaan in wezen uit drie ruwe bouwstenen: de video-opnamen zelf, de muziek, de geluiden en grafische elementen. De video-opnamen vormen dus de hoeksteen van elke film. Deze opnames kunnen eenvoudig worden verrijkt met geluidseffecten zoals muziek en geluiden, die in geen enkel meesterwerk mogen ontbreken. Grafische elementen omvatten alles wat extra wordt ingefade. Bijvoorbeeld aftiteling of andere tekstoverlays. Eenvoudige videobewerkingsprogramma’s bieden talloze creatieve mogelijkheden. Het is aan de maker om al deze functies te ontdekken en samen met de drie basisbouwstenen een kunstwerk te maken. Ook belangrijk in een goede film zijn het verhaal en de ontwikkeling van het verhaal en een kundige spanningsopbouw.

Eenvoudige videobewerkingsprogramma's voor een topfilmervaring

De volgende programma’s zijn goedkoop en bijzonder geschikt voor beginners:

Wondershare Filmora 9 Dit is een bijzonder beginnersvriendelijk videobewerkingsprogramma. Beginners vinden hier talloze functies zonder zich overweldigd te voelen. De software is gericht op een eenvoudige bediening en een gunstige prijs. Voor degenen die het programma eerst willen uitproberen, zijn de volgende aanbiedingen beschikbaar Wondershare Filmora 9 biedt een gratis probeerversie aan. Het nadeel hiervan is echter dat de films worden voorzien van een watermerk. De basisfuncties van Wondershare Filmora 9:

  • Gebruikers kunnen video’s, foto’s en audiobestanden direct bewerken
  • Kleurcorrectie en fouten bewerken
  • Tot 100 videosporen tegelijkertijd
  • Creatieve video-effecten zoals filters, afbeeldingen, groene scherm effecten en overlays
  • Automatische scènedetectie voor eenvoudige bewerking
  • Geavanceerde audiofuncties zoals ruisonderdrukking of een audio-equalizer voor het fijn afstellen van muziek en andere audioclips

Movavi Dit goedkope videobewerkingsprogramma is duidelijk gericht op beginners. Voor iedereen die niet veel tijd wil besteden aan het leren van een ingewikkeld programma, is dit Movavi een optimale keuze. Beginners hebben de mogelijkheid om de basis van videobewerking uitstekend te leren met Movavi. Een duidelijke gebruikersinterface en geïntegreerde instructies maken dit mogelijk. Met Movavi krijgt u goede videobewerkingssoftware voor weinig geld. Als u niet zeker bent voordat u koopt, kunt u het programma gratis testen. De voordelen van Movavi op een rij:

  • Beginner-vriendelijke bediening
  • Veel effecten, overgangen en filters
  • Ook geschikt voor geanimeerde diavoorstellingen

Magix Video eenvoudig Ook ideaal voor beginners. Het is eenvoudig te gebruiken en beginners worden niet overweldigd. De software hecht er belang aan dat makers snel hun eerste gevoel van succes bereiken. Iedereen die zijn video snel en eenvoudig wil bewerken, zonder dat het proces veel tijd in beslag neemt, komt aan zijn trekken met Magix Video eenvoudig is een goede keuze. De software is zo eenvoudig te gebruiken, vooral omdat er alleen basistools en -instellingen beschikbaar zijn voor de gebruiker. Magix Video easy is zeker geen programma met een grote keuze aan effecten of filters. Het programma is echter absoluut voldoende om de video-opnamen van het laatste familiefeest snel te bewerken en zo een herinnering te creëren. Hobbyfilmers en beginners zullen Magix Video easy een eenvoudig alternatief vinden voor vergelijkbare programma’s.

]

Dit is wat je pc nodig heeft voor videobewerking

Wil de pc geschikt zijn voor videobewerking, dan moet de hardware aan een paar criteriavoldoen.Videobewerking is een extreem reken- en geheugenintensief proces. Een gedetailleerde beschrijving van de verschillende hardwarecomponenten zou buiten het bestek van dit artikel vallen. Er zijn talloze artikelen op internet te vinden die precies beschrijven aan welke eisen een pc voor videobewerking moet voldoen. Uiteindelijk hangt het ook af van de eisen van de gebruiker. Voor wie 4K- of zelfs 8K-films met een hoge resolutie wil maken, zijn zelfs sommige doorgewinterde gaming-pc’s te traag. Beginners die net beginnen met het onderwerp videobewerking en eenvoudige videobewerkingsprogramma’s gebruiken, hebben meestal geen high-end pc nodig. Iedereen die niet zeker weet of zijn eigen pc aan de prestatievereisten voldoet, kan gewoon de minimumvereisten van de geselecteerde software controleren. Als je eigen pc niet aan de eisen voldoet, hoeft het geen compleet nieuwe computer te zijn. Bij desktop-pc’s kunnen afzonderlijke onderdelen eenvoudig worden vervangen om de prestaties te verhogen.

Kopafbeelding: © pvl, stock.adobe.com