Kantoorsoftware: productiever werken in het nieuwe jaar

Misschien is het slechts een kwestie van tijd voordat er een wettelijke regeling komt voor thuiswerken. Tot die tijd neemt de trend om het kantoor naar de eigen vier muren te verplaatsen sowieso toe, in ieder geval sinds de Corona-crisis. Maar of het nu thuis is of op kantoor – je kunt alleen echt productief zijn met de juiste kantoorsoftware.

Wees productief met deze krachtige 3 programma's

Het is duidelijk dat niemand meer offertes uittypt met een typemachine. Boekhouden en het maken van losse formulieren kan ook al lang niet meer met de PC in een handomdraai. Het is gewoon een kwestie van de juiste kantoorsoftware gebruiken. Die moet niet alleen stabiel zijn en compatibel met andere software. Up-to-date functies en gebruiksgemak zijn ook belangrijk. Aan al deze voorwaarden wordt voldaan door deze 3 kantoorsoftwareproducten, waarmee iedereen productief kan zijn in het nieuwe jaar.

1: Meerdere Office-versies tegelijk

Al sinds 1989 is Microsoft Office de Standaard kantoorsoftware voor pc en Mac. Sinds zijn eerste verschijning heeft de Office-suite voor zakelijke toepassingen een aantal moderniseringen ondergaan. Maar wat nog steeds is inbegrepen zijn de drie basisprogramma’s Word voor tekstverwerking, Excel voor spreadsheets en het presentatieprogramma PowerPoint. Inmiddels is er een gespecialiseerde Office-versie beschikbaar voor elke behoefte.

  • Office 2019 - de beproefde versie Office 2019 Home & Student is nog steeds een van de meest praktische kantoorsoftware voor thuis. Het bevat de drie basisprogramma's en is beschikbaar voor zowel pc als Mac. Als je de licentie koopt, kun je het op één apparaat tegelijk gebruiken, maar je hoeft je er niet op te abonneren.
  • Microsoft 365 Single - als er meerdere apparaten moeten worden geleverd Begin 2020 werd de naam van het Office-platform gewijzigd van Office 365 in Microsoft 365. Naast Word, Excel en PowerPoint bevat de "365 Single"-versie ook het mailprogramma Outlook, OneNote voor notities, de databasesoftware Access en het ontwerpprogramma Publisher (alleen voor pc). Het pakket bevat ook 1 terabyte aan cloud-opslag via OneDrive en is beschikbaar via een abonnement. Deze Office-versie kan op verschillende apparaten worden gebruikt, waaronder smartphones en tablets.
  • Microsoft 365 Family - alles inbegrepen Dit pakket heeft dezelfde inhoud als Office 2019 en Microsoft 365 Single, maar kan door maximaal zes personen worden gebruikt op zoveel apparaten als ze willen - inclusief 1 terabyte cloudopslag per persoon! Extra functies zoals aankomst- en vertrekmeldingen zijn geïnstalleerd in het Family Safety-pakket.
  • Microsoft 365 Business - de professionele oplossing Het Office business pakket bevat alle functies van de andere pakketten en nog een paar extra om het werken op kantoor nog productiever te maken. Het wordt aangeboden in de versies "Basic", "Standard" en "Premium", elk als abonnement.

2: Nuance Dragon voor perfecte spraakherkenning

Typen was gisteren – tegenwoordig worden brieven, facturen, offertes of formulieren gewoon gedicteerd. En de computer maakt in een handomdraai een perfecte schriftelijke reproductie. Dit wordt mogelijk gemaakt door kantoorsoftware met spraakherkenning. Zoals Nuance Dragon. Tijdens het dicteren verschijnt de tekst op het scherm – ongeveer drie keer sneller dan typen en tot 99 procent nauwkeurig. De software voert ook zonder problemen spraakopdrachten uit, zoals het wijzigen van programma’s.

3: Nuance Power PDF

Documenten die bijvoorbeeld in Word of Excel zijn gemaakt, kunnen in een handomdraai worden omgezet in een PDF-document – en het PDF-programma kan het document vervolgens verwerken Nuance Power PDF pDF-programma terug naar een ander bestandsformaat. De software biedt alle functies om de bestanden te beheren, te delen en op te slaan. De bestanden kunnen eenvoudig worden omgezet in doorzoekbare documenten – en kunnen zelfs achteraf worden bewerkt als een PDF bewerken. Pluspunt: voor gebruiksgemak is het lint in Microsoft Office-stijl, zodat je niet lang hoeft te leren.

Kopafbeelding: © Rymden, stock.adobe.com