Microsoft Office - Workflow optimaliseren met Word

Sinds Corona is het onderwerp thuiskantoor ook in Duitsland in opmars. Veel werkgevers hebben ontdekt dat hun werknemers niet per se op kantoor hoeven te zitten om bepaalde taken af te ronden. Dit werkt natuurlijk alleen als in het thuiskantoor dezelfde software wordt gebruikt als in het bedrijfskantoor. Office-pakketten van Microsoft worden heel vaak gebruikt. Vooral het programma Word wordt vaak gebruikt in het thuiskantoor. Hoe optimaliseer je de workflow ermee, hoe voorkom je Gegevensverlies en hoe de Microsoft Office download veilig werkt, leggen we hier uit.

Effectiviteit in het thuiskantoor

Wie in een kantoor aan huis werkt, kan de balans tussen werk en privéleven verbeteren. Op voorwaarde dat ze een paar regels ter harte nemen: Werkplek: bureau en stoel moeten net zo ergonomisch zijn als op kantoor. Een aparte kamer in huis zou het beste zijn, of op zijn minst een plek waar veel rust is zodat de workflow niet voortdurend wordt verstoord. Dagelijks ritme: Hoewel het ritme van werk en thuis flexibeler kan worden ingedeeld, moet er toch een duidelijke structuur zijn. Het begin en einde van het werk moet duidelijk gedefinieerd zijn en nageleefd worden in het thuiskantoor, evenals de tijden waarop pauzes worden genomen. Duidelijke afspraken over wanneer vergaderingen plaatsvinden en wanneer je telefonisch of per e-mail bereikbaar bent, horen hier ook bij. Pauzes: Ook op kantoor aan huisgelden de wettelijke pauzeregels. Tijdens pauzes kun je een wandeling maken, het kantoor luchten of uitrusten met een snack en een kop koffie. Daarna is het werk des te effectiever. Contacten met collega’s: Het is belangrijk om contact te houden en uit te wisselen met collega’s, zelfs alsje thuis bent. Bijeenkomsten als zogenaamde dag- of weekbladen, regelmatige telefoongesprekken en videoconferenties houden je op de hoogte en doen je goed. Werkapparatuur: Thuiswerken werkt meestal met PC-werkstations. Hier is het cruciaal om een goede computer en vooral de juiste software te hebben. Met de verschillende pakketten van Microsoft Office kunnen de meeste werkzaamheden heel goed worden gedaan. De Microsoft Office downloadversie Microsoft Office 2019 Home and Business is het meest geschikt. Als er al oudere Microsoft Office downloads geïnstalleerd zijn, kan het de moeite waard zijn om in ieder geval het tekstprogramma te updaten . Microsoft Word 2010 biedt alles wat nodig is voor het invoeren en bewerken van tekst.

Na het downloaden van Microsoft Office

Nadat de juiste software is geïnstalleerd, is het tijd om werkstromen te optimaliseren met Microsoft Word 2010 . Om gegevensverlies te voorkomen, is het essentieel om documenten in de cache op te slaan. Microsoft Word 2010 maakt automatisch herstelbestanden aan. Hoe vaak dit gebeurt kan individueel worden ingesteld. Klik hiervoor op „Opties“ in het hoofdmenu en vervolgens op „Opslaan“. Onder „Informatie automatisch herstellen alles opslaan“ kan de tijdsinterval voor het opslaan worden ingesteld. Tip: Met de Microsoft cloudopslag OneDrive zijn gegevens toegankelijk vanaf alle apparaten met een geschikte app. Een ander beveiligingsaspect om gegevensverlies te voorkomen. Teksten kunnen worden bewerkt met Word nadat de Microsoft Office downloaden en vervolgens verschijnen op een document dat dienovereenkomstig is ingesteld. Selecteer hiervoor de functie „Dicteren“ onder „Start“ en spreek in een geschikte microfoon. Onder „Configuratiescherm“ en „Gebruiksgemak“ kan het menu-item „Spraakherkenning“ zelfs worden gebruikt om de pc zo in te stellen dat deze volledig zonder toetsenbord en muis kan worden bediend. Als een woord of een hele zin in een tekst moet worden vervangen of verwisseld, kan dit heel eenvoudig worden gedaan met de sneltoets „Ctrl + H“. Als je deze twee toetsen tegelijk indrukt, wordt er een venster met twee velden geopend. In de bovenste regel kan nu het woord worden ingevoerd. In het onderste veld „Vervangen door“ voert u de term in die moet worden vervangen. Als je alleen een uitdrukking in het document zoekt, blijft het onderste veld leeg en klik je op „Zoeken“.

Kopafbeelding: © maglara, stock.adobe.com