Kaspersky antivirus: Hoe voer je de activeringscode in?

Het horrorscenario voor elke computergebruiker: Je zet ’s ochtends je pc aan en er gebeurt niets! Of – nog erger – er verschijnt een bericht waarin staat dat de computer is gehackt en dat je je gegevens alleen terug kunt krijgen door losgeld te betalen. Dit zijn slechts twee van de talloze mogelijkheden die Trojaanse virussen en andere malware kunnen veroorzaken. Kaspersky-virusbescherming, die de computer omringt als de muren van een middeleeuws kasteel, kan helpen.

Wat is Kaspersky-virusbescherming?

In principe heeft elke computer zwakke plekken waardoor hackers hun virussen kunnen introduceren. Alleen al het feit dat je verbonden bent met het internet kan een kwetsbaarheid zijn zonder adequate bescherming. Maar zelfs malware die via internet wordt gedownload of via gegevensdragers op de harde schijf terechtkomt, kan alle gegevens in één keer vernietigen of delen van de computer onbruikbaar maken. Daarom is het noodzakelijk dat elke pc-gebruiker up-to-date software heeft voor Virusbeschermingssoftware geïnstalleerd heeft. Kaspersky-virusbescherming heeft bewezen het toonaangevende programma op dit gebied te zijn. De software weert met succes aanvallen af van virussen, malware en internetgevaren zoals gevaarlijke websites en phishingpogingen.

Dit is wat de software bevat:

  • Virusbescherming: Naast een virusscanner biedt het programma ook realtime bescherming die virussen en Trojaanse paarden detecteert en verwijdert voordat ze het computersysteem kunnen binnendringen.
  • Firewall: De firewall die is opgenomen in de versie Kaspersky Total Security 2021 versie analyseert het gegevensverkeer en beschermt IT-systemen op een veilige manier tegen aanvallen of ongeautoriseerde toegang
  • VPN: Kaspersky Total Security 2021 bevat ook een VPN waarmee je anoniem op internet kunt surfen, bijvoorbeeld ter bescherming bij gebruik van een onbeveiligd netwerk.
  • Speciale functies: Het virusbeschermingsprogramma van Kaspersky scoort ook met extra's zoals ouderlijk toezicht, kwetsbaarheidsscanner, spamfilter, update-assistent, gamemodus, filter voor zoekresultaten, bescherming voor online bankieren, wachtwoordmanager en een filter voor reclame.

Virusbescherming met Kaspersky vereist een activeringscode

Om de virusbescherming van Kaspersky te kunnen gebruiken, moet je eerst een activeringscode van 20 cijfers invoeren. Hiervoor zijn twee methoden beschikbaar:

Activeringscode invoeren tijdens installatie

  • Het eerste wat je moet doen is controleren of de pc de juiste datum heeft. Pas daarna moet je de code invoeren in het venster dat tijdens de installatie wordt geopend.
  • Nadat je de code in de overeenkomstige velden hebt ingevoerd, klik je op de knop "Activeren".
  • Als er een melding verschijnt dat de software succesvol is geactiveerd, klik je op de knop "Voltooien".
  • Het Kaspersky Anti-Virus Licensing-venster verschijnt. Hier worden details over de activering van de software weergegeven, die je stap voor stap kunt volgen.

Activering na installatie

  • De eerste stap is om de Kaspersky Anti-Virus toepassing te starten.
  • Selecteer vervolgens de optie "Voer activeringscode in" in de rechterbenedenhoek.
  • Het venster "Licentiebeheer" verschijnt, hier moet je het item "Programma activeren" selecteren.
  • Het activeringsvenster van Kaspersky Anti-Virus wordt geopend. Ga te werk zoals hierboven beschreven om te activeren.

Avast Premium Beveiliging 2020

De tweede antivirussoftware die we vandaag willen introduceren is Avast Premium Beveiliging 2020. De betaalde versie bevat alle functies die je misschien al gewend bent van de gratis versie, plus die van Avast Internet Security. Dit omvat:

  • Antispamfilter: Het detecteert ongewenste e-mails en weigert ze de toegang tot het mailprogramma.
  • Firewall: Met deze software kan de bescherming rechtstreeks vanuit de gebruikersinterface worden geregeld.
  • Automatische programma-updater: die altijd de nieuwste versie gebruikt.
  • Realtime bescherming: Hiermee kan men alle activiteiten van de computer zoals lopende programma's en bestanden in realtime controleren.
  • FileRep en WebRep: Deze functies controleren bestanden en websites aan de hand van databases. Als iets niet betrouwbaar is, informeert de software je onmiddellijk.
  • Viruscontainer: Dit is een geïsoleerd gebied op de harde schijf waar verdachte of gevaarlijke bestanden veilig worden opgeslagen.

Afbeelding kopregel: © Shinonome Production, stock.adobe.com