Microsoft Office Update 2021: dit weten we al

Miljoenen gebruikers werken dagelijks met Microsofts Office-pakket. Excel, Word, Outlook en PowerPoint zijn onmisbaar geworden in zowel privé- als zakelijke toepassingen. Voor 2021 heeft het bedrijf een aantal vernieuwingen in petto. Deels zijn deze updates echt praktisch en verstandig, vooral in de professionele sector – maar deels zullen ze waarschijnlijk voor ergernis zorgen. Hier is alles wat je moet weten over de Microsoft Office Update.

Wat de nieuwe update met zich meebrengt

Na de update zullen er twee versies zijn wanneer je de download start: één voor thuisgebruik en één voor enterprise, maar beide versies zullen zowel 32-bit als 64-bit ondersteunen.

 • Office LTSC (Long Term Servicing Channel) voor grotere bedrijven en overheidsgebruikers.
 • Office 2021 voor thuisgebruikers en kleine bedrijven. Hier werd de ondersteuning verkort van zeven naar vijf jaar. Bovendien kunnen Outlook, Word, Excel en PowerPoint alleen worden gebruikt op een pc of Mac.

Waarschijnlijk zal de prijs van Microsoft Office stijgen met de update. Gebruikers kunnen volgens onbevestigde geruchten een prijsstijging van ongeveer 10 procent verwachten op individuele aankopen. Zoals nu al Microsoft Office 2016 en Microsoft Office 2019 is er na de update geen verplichting om de applicatie met het internet te verbinden. Voor de eenmalige aanschaf is het dus niet nodig om een abonnement af te sluiten of via een cloud te werken.

Enkele innovaties in Microsoft Office

 • Microsoft heeft nieuwe functies aangekondigd in zowel Office 2021 voor thuisgebruikers als Office LTSC voor bedrijven:
 • Betere toegankelijkheid.
 • Excel krijgt nu functies zoals Dynamic Arrays en XLOOKUP.
 • Meerdere apps kunnen beter worden gebruikt dankzij de ondersteunde donkere modus.
 • Standaard apps zoals Word, Excel, Outlook en PowerPoint krijgen prestatieverbeteringen.
 • De nieuwe pakketten worden geleverd met de Microsoft Teams app. Hiervoor is de Skype for Business Client niet langer beschikbaar.

Voorbeelden waarmee Service-Plus Microsoft klanten bindt

Nieuwe Outlook-functies:

In de toekomst zullen er woordsuggesties zijn bij het maken van berichten en zal er ook een nieuwe boekingsomgeving voor vergaderruimtes beschikbaar zijn met extra functies. Met het nieuwe vervolgkeuzemenu in het zoekgedeelte kan het zoeken gemakkelijker worden gemaakt – een klik schakelt tussen de huidige map en de huidige mailbox. Berichten vanuit Outlook kunnen nu direct worden gedeeld met een persoon of kanaal in Microsoft Teams, en een nieuwe dicteerwerkbalk, verbeterde spraakopdrachten en automatische interpunctie maken het opstellen van berichten eenvoudiger.

Verbeteringen aan de Teams-functie:

Bij het delen van een PowerPoint-bestand is ook de sprekersweergave mogelijk. Met Microsoft Forms kan men directe polls starten onder de deelnemers van een vergadering. In de desktopclient is het eenvoudig om terug te keren naar de meest recent bezochte plaatsen met behulp van het geschiedenismenu, en afhankelijk van de instelling van de beheerder is het mogelijk om telefoonnummers in de toekomst te maskeren, wat leidt tot meer Privacy en anonimiteit.

Het wordt eenvoudiger:

Met de revisie van de editor is het nu eenvoudig om type- en spellingsuggesties direct over te nemen met een klik, en HEIC-afbeeldingen van iPhones of iPads kunnen ook zonder conversie worden ingevoegd. Voor nieuwe documenten kunnen mappen worden vastgemaaktmet de sneltoets Ctrl+S , zodat je niet meer hoeft te zoeken naar de juiste locatie.

Samengevat: de wijzigingen in de Microsoft Office Update

 • Microsoft heeft tot nu toe de volgende edities definitief bevestigd Office 2021 Standaard en Office 2021 Professional Plus.
 • Deze worden geleverd met OneNote en Teams geleverd.
 • De pakketten zijn beschikbaar als kooplicenties en als eeuwigdurende licenties.
 • Een prijsverhoging voor Office-pakketten en afzonderlijke apps of producten is te verwachten.
 • De Office-versies zijn beschikbaar voor Windows en Mac.
 • Er zijn nog 32- en 64-bits edities beschikbaar.

Kopafbeelding: © chrupka, stock.adobe.com