Windows 11 installatie nu al mogelijk!

Bereid het systeem voor

Zodat de Windows 11 Installatie mogelijk is, moet de pc aan een aantal eisen voldoen. Idealiter wordt het systeem van tevoren voorbereid om problemen later te voorkomen. Stap 1: Microsoft heeft de hardwarevereisten aanzienlijk aangescherpt. Deze moeten daarom voor de installatie worden gecontroleerd. Dit kan door individuele onderdelen te controleren of met behulp van het officiële Microsoft-hulpprogramma PC Health Check. Stap 2: Als je Windows 11 wilt installeren, moet je eerst alle updates installeren. Idealiter zowel voor de hardwarecomponenten als voor de gebruikte software. Stap 3: Voor de komende update is het zinvol om het systeem op te schonen. Hoewel Windows 10 veel van het werk doet, kunnen onnodige programma’s een potentiële bron van fouten zijn tijdens de upgrade. Stap 4: De belangrijkste stap van een grote upgrade is eenback-up. Mocht er ondanks al het voorbereidende werk toch iets misgaan tijdens de installatie van Windows 11, dan kan de back-up worden teruggezet.

Zo eenvoudig is de installatie van Windows 11 al!

De Windows 11-installatie is al lang voor 5 oktober 2021 beschikbaar voor Windows Insiders. Voor alle anderen zal de levering gespreid worden. Wie zijn systeem heeft voorbereid en besloten heeft het teinstalleren , hoeftmaar een paar stappen te doorlopen om het nieuwe besturingssysteem te kunnen gebruiken. Het is echter belangrijk dat aan de hardwarevereisten wordt voldaan zodat de installatie van Windows 11 kan slagen. 1. Ga naar het gedeelte „Updates en beveiliging“ in de Windows-instellingen en klik op het item „Windows Insider-programma“. 2. Log in met je persoonlijke Microsoft-account. 3. Selecteer het „Release Preview Channel“, waarbij een herstart noodzakelijk is. 4. Na even wachten verschijnt de update voor de Windows 11-installatie onder „Update en beveiliging“. 5. Schakel na de installatie weer over naar het „Windows Insider-programma“ en klik op „Stop ontvangst pre-release versies“. Hierdoor worden in de toekomst alleen de reguliere Windows 11-updates geïnstalleerd.

Hoe is Windows 11 beter dan Windows 10?

Sinds Windows 10 als solide en stabiel wordt beschouwd, worstelen veel gebruikers met de beslissing: is de vroege installatie van Windows 11 het echt waard? Het is een grote stap, want Microsoft schittert met eennieuw Windows 11-ontwerp en heeft besturingsinnovaties gerealiseerd. Win 11 is echter niet alleen visueel moderner – het bevat ook tal van verbeteringen.

 • Optisch: Wie voor Windows 11 kiest, profiteert van een moderne gebruikersinterface. Aan de ene kant zijn deze nieuwe visuele aspecten bedoeld om er aantrekkelijker uit te zien, maar aan de andere kant zijn ze steeds meer ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid.
 • Vernieuwingen: Talrijke wijzigingen in de code hebben oude lasten geëlimineerd. De nieuwe Windows 11-installatie bevat ook de vernieuwingen die al in Windows 10 21H1 zijn geïntegreerd en gaat technisch een stap verder technisch een stap verder.
 • Snelheid: Het besturingssysteem is sneller geworden, waarbij de betere prestaties ook te maken hebben met de hoge eisen aan de hardwarecomponenten hardwarecomponenten.
 • Autostarts: Programma’s die via autostart worden uitgevoerd kunnen vervelend zijn en de prestaties beïnvloeden. Daarom waarschuwt de nieuwe Windows-versie de gebruiker actief als dit het geval is.
 • App Store: De nieuwe app-winkel is gemoderniseerd en staat Android-apps draaien.
 • Contextmenu: Het nieuwe contextmenu verschijnt luchtiger en overzichtelijker en is merkbaar aangepast qua gebruiksvriendelijkheid.
 • Paden kopiëren: Iedereen die regelmatig paden kopieert zal profiteren van de eenvoudige kopieerfunctiedie vervelende tussenstappen vervangt.
 • Beheer van meerdere vensters: Het beheer van meerdere vensters is aanzienlijk verbeterd en vergemakkelijkt het gebruik van verschillende software-instanties.
 • Windows Terminal: De Windows Terminal is eindelijk opgenomen in het besturingssysteem en combineert de opdrachtregel, PowerShell en de Azure Cloud Shell. De vereenvoudigt de afhandeling.
 • Animaties: De nieuwe animaties zijn nauw verbonden met de visuals – ze zien er indrukwekkender, verfijnder en leuker uit om te gebruiken.
 • Instellingen-app: De Instellingen-app is ook vernieuwd en benut nu zijn volledige potentieel. De app zelf is opgepoetst en is functioneler.
 • Geluidsdialoog: De nieuwe geluidsdialoog van de Windows 11-installatie maakt het gemakkelijker om het volume en de schermhelderheid aan te passen.

Hoe lang wordt Windows 10 nog ondersteund?

Wie nog niet wil of kan overstappen op Win 11 heeft op dit moment de optie om Windows 10 te blijven gebruiken. Microsoft zal het besturingssysteem officieel ondersteunen tot 2025. Voor incompatibele pc’s is er dus nog vier jaar tot de overstap definitief noodzakelijk is.

Header image: © monticellllo, stock.adobe.com