Windows 10 versie 20H2 is nu beschikbaar. De vernieuwingen zijn beheersbaar. Eerst en vooral is de nieuwe Edge-browser op basis van Chromium nu inbegrepen. Daarnaast zijn er enkele gedetailleerde wijzigingen in het uiterlijk. Windows 10 20H2 verschijnt voor veel gebruikers nog niet via Windows Update, maar de huidige Media Creation Tool laadt de Windows 10 October Update al wel. Als je deze direct wilt hebben, zul je zelf actief moeten worden.

Windows Update

Met „Meet Now“ kunnen gebruikers videochats starten zonder software te hoeven downloaden. Technisch gezien gebeurt dit via Skype, maar wie de software niet geïnstalleerd heeft, kan ook rechtstreeks videochatten via de Edge-browser. Tijdens de installatie zal Windows in de toekomst vragen naar het doel waarvoor de pc wordt gebruikt, zodat vervolgens de juiste diensten voor spel- of kantoorcomputers kunnen worden geactiveerd. Het nieuwe startmenu voor Windows 10 is geen compleet nieuwe start, maar een slimme update. De truc is dat het nieuwe startmenu harmonieuzer in het gekozen thema past. Ter vergelijking tonen we je het huidige Windows Startmenu (rechtsonder) naast het nieuwe ontwerp (linksboven). Door de dominante kleurvlakken op de tegels oogt het erg onrustig en komen de pictogrammen niet echt tot hun recht.

Startmenu vergelijking

Ook praktisch: 2-in-1 apparaten schakelen nu automatisch over naar de tabletmodus wanneer het toetsenbord wordt verwijderd, in plaats van de gebruiker te vragen dit te doen.Voortaan kan Alt + Tab niet alleen worden gebruikt om te schakelen tussen open programma’s, maar ook door tabbladen in de browser, waarbij alle open tabbladen ook duidelijk worden weergegeven. Een overzicht van de nieuwe functies is te vinden in de onderstaande video.

Windows 10 Update Video